NIEUWS

Psychotraumatherapeut NtVP
Op 13 december 2023 ben ik bij de Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma (NtVP) opgenomen in hun register als Psychotraumtherapeut. Mensen die een schokkende gebeurtenis hebben meegemaakt, bied ik diagnostiek en meerdere vormen van traumabehandeling, die wetenschappelijk zijn onderzocht en als effectief zijn aangetoond.

Supervisor systeemtherapie
Sinds november 2020 ben ik geregistreerd supervisor systeemtherapie bij de NVRG en supervisanten zijn van harte welkom. Deze supervisie wordt geaccrediteerd door de NVRG (Nederlandse Vereniging Relatie en Gezinstherapie). Supervisie kan zijn voor opleiding systeemtherapeut, systeemtherapeutisch werker. Aan basispsychologen en psychologen in opleiding tot GZ psycholoog geef ik behandelsupervisie.
Als je interesse hebt, vraag vrijblijvend informatie, het kennismakingsgesprek is kosteloos.

Traumagerichte CGT (TF-CBT) en BEPP traumatherapie
Sinds 2023 behandel ik jongeren, adolescenten en hun ouder(s) met Traumagerichte Cognitieve Gedragstherapie.
Na schokkende gebeurtenissen gaan begrijpen wat trauma is, leren ontspannen, emoties reguleren, het traumaverhaal schrijven, doorwerken, niet helpende gedachten aanpakken en met ouders het verhaal delen, verhelpt de klachten.
Zo komt er weer ruimte voor een fijnere toekomst. De opleiding was bij het RINO, LEVVEL en Amsterdam UMC.
Vanaf eind 2021 werk ik als basistherapeut BEPP (Brief Eclectic Psychotherapy for PTSD). BEPP is een traumatherapie, die volgens een vaste volgorde, de last van een schokkende gebeurtenis behandelt, die u ervaart.
De opleiding heb ik gevolgd bij ARQ Academy (Centrum 40-45).
Zowel Traumagerichte CGT als BEPP zijn grondig wetenschappelijk onderzocht en als bewezen effectief beoordeeld.

Lichaamsgericht werkend psycholoog NIP
Op 23 juni 2020 ben ik toegelaten tot het register Lichaamsgericht Werkend Psycholoog NIP. Dit betekent dat binnen de psychologische behandeling de verbinding tussen lichaam en geest extra aandacht krijgt. In de praktijk blijkt dat betrekken van lichaam en lichamelijke reacties in de gesprekken, een positief en diepgaander effect heeft dan alleen praten. Vraag gerust naar informatie over lichaamsgericht behandelen.

 

Links:

- NIP:        www.psynip.nl

- NVRG:    www.nvrg.nl

- SPI:        www.sensorimotorpsychotherapy.org

- VEN:       www.emdr.nl

- NZA:        www.NZA.nl

- Contractvrije psycholoog: https://contractvrijepsycholoog.nl/contracten/praktisch en doelgericht